Psikologjia analitike

Titulli : Psikologjia analitike
Autori: Crl Gustav Jung
Botuesi : Fan Noli
ISBN :  978-99943-83-11-6
Përkthyesi : Nurie Kamberi

Description

Në shoqërinë primitive kanë ekzistuar dy tipa të njerëzve të fortë. Njëri prej tyre është udhëheqësi më i fuqishëm dhe i fortë fizikisht se të gjithë rivalët e tij, tjetri është shamani, një besnik i kultit, jo i fortë në vetvete, por për shkak të pushtetit që kanë projektuar për të njerëzit.