Shtëpia botuese “Fan Noli” është shtëpia e parë botuese private në Shqipëri e krijuar në maj 1991  si edhe një nga botuesit më të mëdhenj në Shqipëri, me pozita udhëheqëse në tregun e librave shqiptarë. Ne prodhojmë pothuajse të gjitha zhanret e librave për një audiencë të gjerë.
Parimi bazë i punës sonë siguron lexuesin me përzgjedhjen më të madhe të mundshme të literaturës relevante për interesat e tij personale dhe profesionale. Ne vazhdimisht ua prezantojmë lexuesve tanë librave të rinj, zbulojmë emra dhe vepra të reja dhe deri në këtë moment kemi publikuar më shumë se 2000 tituj.
Librat e botuar nga ne, kanë fituar vendet më të mira në garat letrare dhe çmime prestigjioze letrare; ne publikojmë pothuajse të gjithë klasikët e huaj dhe autorët shqiptarë. Shtëpia botuese “Fan Noli” bashkëpunon me agjencitë e mëdha letrare letrare – ne jemi gjithmonë të informuar për botën e trendeve letrare, në mënyrë që t’i ndajmë ato me lexuesin.

Në portofolin tonë gjenden emrat më të mëdhenj të botës së letërsisë, fituesit e çmimeve letrare, shkrimtarët më të njohur dhe të modës, yjet e medias, aktorët, prezantuesit televizivë dhe gazetarët, politikanët dhe figurat publike. Midis tyre përmendim: M. Proust, J.P. Sartre, A. Camus, F. Kafka, E. Remarque, J. Galsworthy, D. Çeliku, A. S. Pushkin, F. Dostojevski, Ch. Dickens, M. Yan, T. Dreiser, A. Verbeke, S. Zweig S. Freud, CG Jung, E. Fromm, F. Nietzsche, M. Horkheimer, M. Weber, L. Wittgenstein, A. Adler, Konfuci, Osho, G. Le Bon, AP Chekhov, J. Austen, O. Kemal, AH Tanpinar, RN Guntekin, M. Levy, A. Tunch, E. Vahapoglu etj.
Mes autorëve shqiptarë ne publikojmë vepra nga: A. Puto, A. Mero, N. Cabej, J. De Rada, Sh. Bali, S. Limani, E. Shallvari, Th. Naqo, I. Beqiri, V. Peshkepia, A.Kolea etj.

Sot Shtëpia Botuese “Fan Noli”
– Ka ekip të fortë editorial;
– Publikon letërsi inteligjente dhe argëtuese;
– Trendet më të fundit në tregun e librit;
– Ruajtja e trashëgimisë intelektuale të botës;
– Bestsellerët e botës;
Çdo vit ne publikojmë më shumë se 100 libra të rinj.

Ne jemi gjithmonë duke punuar për lexuesit tanë dhe jemi të përkushtuar që t’ju ofrojmë vetëm librat më të mirë të zhanreve dhe stileve të ndryshme